(( المنتديات التعليمية فى مصر2011 ))
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

(( المنتديات التعليمية فى مصر2011 ))

(( زمن التغيير ))
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin



المساهمات : 151
تاريخ التسجيل : 29/04/2011

تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  Empty
مُساهمةموضوع: تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier    تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  Emptyالسبت أغسطس 13, 2011 2:37 am


[size=16]وحشتوووووووووووونى كتيييييييير ياقمرات

علشان انا بقالى كتيييييير منزلتش اكلة فى القسم ده اللى بحبه اوووووووى

من غير رغى وازعاج لكم ندخل فى الموضوع على طووووووول

انا المرة دي حقدم
تورتة البابا بالشراب بطريقة ابلة نظيرة بتاعة زماااان

ولكن طبعا بعميلى وكمااااان بتصويرى وكماااان بإطاراتى اللى حولين الصور

هههههههههههه

بس وحياتكم ماتنسوش التقيييييم


ندخل فى الجد بقى

ونقول ألووو .. قصدى ونقول

بسم الله الرحــــمن الرحـــــــــــــيم




[size=21]المقادير
والمقادير سهلة خالص ومتوفرة فى كل بيت :


4/1 كيلو دقيق
كيس
خميرة بيرة
من 3: 4 معالق كبيرة زبدة
4 بيضات كبيرة
معلقة مسطحة سكر سنترفيش
3 معالق كبيرة ميه دفية




الطريقة

- نحط السكر السينترفيش على الخميرة البيرة ونقلب لحد لما تسيل وبعدين نضيف لها الميه الدفية
- نحط 4/1 الدقيق فى إناء ونعمل حفرة فى الوسط ونصب فيها الخليط السابق المكون من السكر و
الخميرة والميه
- ونقلب الخليط ده من الحفرة للخارج حتى تتكون عجبنة سايلة ، وحنلاحظ فيه شوية من الدقيق لم يختلط بالسايل نتركه كما هو حولين العجينة اللينة كما فى الصورة (1)
- وبعدين نحط الإناء ده فى مكان دافى بعد طبعا تغطيته حتى تتكاثر الخميرة وتعلى


الصورة (1)

تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112660965361



- نضرب الزبده كويس جداا جداا بالمضرب الكهربائى حتى تصبح زى القشدة، وبعدين نضيف لها الدقيق الباقى (4/3 المقدار) والبيض تدريجيا مع التقليب الجيد حتى ينتهى مقدار الدقيق والبيض
- نضيف بعد كده العجينة المتخمرة ( اللى عملناها فوق ) الى هذا الخليط المكون من الزبد والدقيق والبيض ونضرب العجينة تانى كلها علشان تتوزغ
الخميرة بالتساوى حتى لاتلتصق باليد او الوعاء كما فى ( الصورة2)



الصورة (2)


تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112661426175



- يدهن
قالب البابا (القالب المستديرالمجوف من النص ) كما فى الصورة (3) بالسمن او الزيت الدافى وبعدين نرش خفيف شوية دقيق ، وبعدين نحط العجينة فى القالب ده بحيث تصل لنصف او اقل من نصف ارتفاعها علشان ندى العجينة مكان للعلو والتخمير، ونضع القالب فى مكان دافى بعد التغطية طبعا حتى يتضاعف حجم العجينة


(الصورة3)


تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112661854559




- شفتوا بعد ما تركنا العجينة تخمر عليت ازاى فى ( صورة4)
قارنى بين صورة 3 وصورة 4 وشوفى الفرق فى الأرتفاع


( الصورة4)

تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112662436290



- تخبز العجينة فى فرن حار نوعاً لمدة 15_ 20 دقيقة فى الرف الأوسط للفرن

ونصحتى لكم عن تجربة حطى صينية بها ماء تحت قالب البابا
- وبعد لما تطلع من الفرن وهيا سخنة تسقى ب
الشراب البارد( اللى حقول مقاديره تحت )

زى الصورة 5


(الصورة5)



تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112664126566



- نتركها شو
ية صغيرة بعد سقيها بالشراب فى القالب ثم نقلبها فى طبق التقديم زى ما فى الصورة 6

(الصورة 6)


تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112663166047



- والصورة الأخيرة ( الصورة 7 )فى طبق الضيوف
وبالصحة والهنا


الصورة 7)


تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112663656524


اما مقدار الشراب

2 كوب ميه
2/1 كيلو سكر سنترفيش
شوية فانليا
عصير ليمونة


تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112664753846



ملحوظة هامة

على فكرة المفروض ان بعد
تورتة البابا ما تقلب فى صينية التقديم ، يملأ الفراغ اللى فى النص بالكريمةالمخفوقة والفرولا ، ويجمل البابا باللوز وبوردات الكريمة المخفوقة ويقدم بارد
ا وده بيحلى منظرها اووووووى وبتبقى كأنها جاهزة من بره
بس ياخسارة انا لما عملتها ماكنش عندى الحاجات دى
أهىء أهىء أهىء


تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112709191789



ودى بقى الشيكولاتة فى قوارب التلاجة

كنت شفتها هنا فى فتكات فقلت اجربها

وطلعت والله حلوة اووووى

وهيا على فكرة محشية عين الجمل

اتفضلوا معايا بالهنا والشفا


تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112665215211



تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112665634312

تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112666109600




تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier  13112666597474



وأخيراااااااااا .. ومهمة اوووووووووى


اوعوا ياقمرات تنسووووووونى وتنسوا التقيييم

"اللهم بلغنا رمضان وليلة القدر"

آآآآآآمين






google_ad_client = "pub-5797775444514410";
google_ad_slot = "3396377296";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;








[/size]
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://aaaaa.forumegypt.net
 
تورتة البابا بالشراب بأحدث الصور من مطبخ tayssier
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» القطايف البيتى من مطبخ ام دودو
» تورتة بالألوان وأحلى من الجاهزة كمان بالصوررررررر الكتيرررررر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
(( المنتديات التعليمية فى مصر2011 )) :: ( منتديات مطبخ حواء ) :: منتدى الحلويات-
انتقل الى: