Admin Admin
المساهمات : 151 تاريخ التسجيل : 29/04/2011
| موضوع: تشيز كيك بالكرسبي و الكراميل من مطبخى بالصور خوشوا و قولولى رأيكم السبت أغسطس 13, 2011 2:41 am | |
| السلام عليكم و رحمة الله و بركاتةالنهاردة جيبلكم طريقة التشيز كيك بالبندق الكرسبى و الكراميل من مطبخىو ديه اول مرة اشارك فى هذا القسممقادير التشيز كيك150 جرام بسكوت سادة3 ملاعق زبدة سايحة2 بكت دريم ويب ( شبية بالمثلج)كوب لبن بارد كيس فانليانص كوب سكر بودرة10 حبات جبنة كريمة بالقشطة1 بكت جيلاتين و فنجان قهوة ماء دافى**************************************يالا هابدأ الطريقةاولا : طبقة البسكوتهنطحن البسكوت فى الكبة و نضع عليه الزبدة ثم نرصة فى الصنية وبعد كده نحطها فى الفريزر لاغيط لما نخلص طبقة الجبنة[url=http://forums.fatakat.com/thread1771559][/url] **************************************ثانيا: طبقة كريمة الجبنةتجيبي طبق كبير تحطى الدريم ويب و السكر البودرة واللبن و الفانيلياو نضربهم بمضرب الكهرباءحتى يصير بهذا المنظهر و يبقى سميك[url=http://forums.fatakat.com/thread1771559][/url] و بعد كد تضعى الجبنو تكملى ضرب بالمضرب[url=http://forums.fatakat.com/thread1771559][/url] و بعد كده ضعى الجيلاتين بعد تصفيته بالمصفاة[url=http://forums.fatakat.com/thread1771559][/url] وبعد كده تكملى ضرب حتى تصير الكريمة ناعمة و سميكةو فى الآخر تضعى الكريمة فوق البسكوت هكذا[url=http://forums.fatakat.com/thread1771559][/url] [url=http://forums.fatakat.com/thread1771559][/url] ثم ضعيها فى الفريزر من 3 إلى 4 ساعات***************************كده هنبدأ التزيين و هو الكرسبي و صوص الكراميلمقادير الكرسبيبندق مقشر محمصسكرطريقة الكرسبيتضعى السكر على النار حتى يصير لونة ذهبى غامقثم أغلقى النار و ضعى البندق و قومى بوضعة على طبق مدهون بزيت ( عشان مايلزقش)بس بعد ما يبرد تكسريةو تطحنية فى الكبة بس طحنة بسيطة ميش ناعم يعنى(معليش مصورتش الكرسبى و صوص الكراميل بس هتشوفوه فى الاخر لما يخلص فى التزين شكله ايه)مقادير صوص الكراميلكوب سكرفنجان ماء2 ملاعق زبدةنص كوب كريمة لباني + نص كوب لبن (و طبعا ينفع تضعى كوب كريمة من غير لبن)كيس فانيلياالطريقةضعى السكر و الماء على النار حتى يصيروا ذهبى غامقو أغلقى النار و شيلي الحلة من على النار عشان العين بتبقى سخنة فبتكمل حرق السكرو بعدها تضيفى الزبدة و قلبيه و بعد كده ضيفى الكريمة و اللبنو فى الاخر الفانيلياطبعا كمية الصوص كتيرة ممكن لو فاض سبية فى الثلاجة و بيعد كتير اووووووووووووى*************************ده بقى المنظر الأخيرو هو بعد ما تطلعيها من الفريزر تضعى الكرسبى و الصوص/] ايه رأيكم هستنى تقولولى رأيكم و التقييم
google_ad_client = "pub-5797775444514410"; google_ad_slot = "3396377296"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250;
| |
|